10 Eylül 2012 Pazartesi

Kiremit Çeşitleri





Kiremit kullanımı ve eviniz için ideal kiremit seçimini yapmakta zorlanıyorsanız mutlaka yazımızı okumalısınız. Yeni ev sahibi olanlar evlerinin eksiksiz olmasını isterler. Evim için en iyisi olsun diyorsanız kiremit çeşitlerine bir göz atmalısınız. Günümüzde pek çok kiremit çeşitleri vardır. Ancak yer yer gezip kiremit aramak biraz zor olacaktır. Günümüzde internet aracılığı ile kiremit çeşitlerini kolaylık ile seçmeniz mümkün. Evinize en güzel kiremit çeşidini seçmeniz için gelin birlikte kiremit özelliklerine bir göz atalım. Öncelikle kiremit çeşitleri nelerdir onlara bakalım. Kiremit çeşitleri; Granada Kiremit , Mahya Kiremit , Alaturka Kiremit (Osmanlı Kiremit)   ve Marsilya kiremit  olarak birbirinden güzel kiremit çeşitleri vardır.  Şimdi eviniz için ideal olana bakalım..

Kiremit çeşitleri ve özellikleri;
Granada Kiremit, bir diğer ismi ile’ Portekiz Kiremit’ olarakta bilinmektedir .Bu kiremit çeşidi daha çok Akdeniz Ülkeleri tarafından kullanılmaktadır. Üstten ve alttan kenetlendiği için iklim şartları ne kadar zor olursa olsun çivi tel deliği sayesinde  su sızdırma şansı yoktur.  Bu kiremit çeşidi güzel görünümü ile göz doldurmaktadır.
Marsilya kiremit, yerleştirmesi en kolay kiremit türüdür. Ülkemizde en çok tercih edilen kiremit çeşidi olmakla beraber uzun süre kullanılabilmektedir.  Ayrıca Marsilya Kiremit Türkiye’de ilk üretilen kiremit çeşidimizdir. Kolay kullanım olanağı ile en beğenilen kiremit çeşidimizdir.
Alaturka kiremit , Osmanlı zamanına kadar dayanan eski bir kiremit çeşididir. Eski görünüme sahip olan bu kiremit çeşidi pek çok özelliğe sahiptir.  Günümüzde bu kiremit çeşidi Avrupa standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Osmanlı zamanında kullanıldığı için günümüzde Osmanlı kiremit olarakta bilinmektedir.
Mahya kiremit, çatılarda birleştirme aracı olarak kullanılmaktadır. Bu yüzden önemli bir konumu vardır.   Omurga kiremit olarak bilinen Mahya kiremit’in görev,i diğerlerine nazaran daha farklıdır. Bu kiremit çatı birleşim noktalarında kullanıldığı için görünümü tamamlayıcı bir özelliğe sahiptir. Bunun için özel yapıştırıcıları ile de kullanılmaktadır. Özel yapıştırıcısı ile kullanmanız tavsiyemizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder