10 Eylül 2012 Pazartesi

Alaturka (Osmanlı) Kiremit


Alaturka Kiremit

Alaturka Kiremit
Alaturka kiremit oldukça eski zamanlara ait bir çeşit kiremittir. Ayrıca Alaturka kiremit ‘Kiremitlerin başı’ Yanı ilk üretilen kiremit özelliğine sahiptir. Böyle bir geçmişi olan Alaturka kiremit, eski Roma ve Antik Yunan döneminden günümüze kadar uzanmıştır.  Alaturka kiremit Osmanlı yapılarında da yer almıştır ve o dönemde önemli konumlara sahip olmuştur.  O dönemde en çok kullanılan kiremit Alaturka kiremit olmuş ve adı ‘Osmanlı Kiremit’ olarak değiştirilmiş. Günümüzde Alaturka Olarak bilinen kiremit’in bir diğer ismi de Osmanlı Kiremittir. Bir çok kişi bu isim ile bilmektedir.

Alaturka kiremit, bu özelliklere sahip olarak nostaljik bir yapıya sahiptir.  Nostalji sevenler, bunu evinde hissetmek isteyenler için mükemmel bir  kiremittir.  Alaturka kiremit’in bir diğer özelliği de bir çok alanda kullanılmasıdır. Alaturka Kiremit sadece çatı üzerinde birleştirmelerde kullanılmamaktadır. Alaturka kiremit Çatı dışında duvar üstleri, ocak çıkıntılarının baca halinde de kullanılmaktadır. Kısaca diyebiliriz ki yağmurdan korunacak tüm çıkıntılar  bu kiremit sayesinde kapatılabilmektedir.

Özellik olarak, türleri arasında en iyi su tahliyesi özelliğine sahip bir çeşittir. Su tahliyesini en güzel şekilde yapmaktadır. Günümüzde  Alaturka kiremit ülkemizde Avrupa standartlarına uygun olarak üretilmektedir. Daha çok eski görüntülü evlerde dizayna uygun olarak Osmanlı kiremit kullanılır.  Genellikle Alaturka kiremit, taş ve ahşap evlerde kullanılabilir.  Evinizde tarihi yaşatabilirsiniz ve bunun için en uygun kiremit Osmanlı Kiremit diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder